A MASSZÁZS

A testnek, a szellemnek és a léleknek

A masszázs a legrégebbi gyógyeljárások közé tartozik. Története egyidős az ember történetével. Amikor valamilyen külső vagy belső inger hatására megfájdul valamink, ösztönösen odakapunk, nyomkodni, dörzsölni, simogatni kezdjük. A masszázs különböző formáit évezredeken át alkalmazták gyógyításra, vagy a betegek fájdalmának enyhítésére. Az évezredek során a különböző technikák sokat fejlődtek és elkülönültek. Az általános relaxáció a masszázs alatt csökkenti a vérnyomást és a pulzusszámot. Az izomzat ellazul, az általános mozgás javul és a fáradt izmok revitalizálódnak. Amikor a masszázst hőkezelésekkel kombinálják, például infravörös vagy kövekkel (például jáde) az alkalmazás pozitív hatása fokozódik. A közvetlen fizikai hatásokon kívül a masszázs lelki hatással is van a szervezetre.

A masszázs hatása

A masszázs hatására fokozódik a vérkeringés, csökken a percenkénti pulzusszám és a vérnyomás, ami hatással van az idegrendszerre is. Élénkül a nyirokkeringés, aminek fokozódása mellett változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés. Ez elősegíti a kiválasztást és a méregtelenítést, ezáltal a salakanyagok gyorsabban távoznak a szervezetből. A fokozódó vérbőség hatására friss, oxigéndús vér áramlik a szövetekbe, így az anyagcsere felgyorsul. Nem utolsó sorban erősíti a test immunrendszerét, lerövidíti a kimerültség és megerőltetés utáni regenerációs fázist, és segíti az egészséges alvást.

A BRAINTRONICS® technikája

A BMS masszázsrendszer automatizált, programozott masszázs. Élettanilag mérhető relaxációt eredményez. Olyan ellenőrzött vizsgálatokat végeztünk, amelyekben irodában dolgozó munkavállalók több héten át próbálhatták ki a BMS masszázsrendszert. A teszt vizsgálatok végén kiderült, hogy milyen pozitív hatások jelentkeztek a relaxációban, legfőbbképp jelentősen csökkent a stressz. A munkavállalók számos lehetőség közül választhatták ki a napi rutinjukhoz és hangulatukhoz leginkább illő programot.

A Braintronics végső célja az agyhullámok hatékony szinkronizálása a kívánt agyhullám állapotba. Akár pihenni, álmodni vagy tanulni szeretne, minden lehetséges.

KNEADING

Az izomzatot a hüvelykujj vagy ököl körkörös mozdulataival gyúrják. Ezt a masszázstechnikát mindenekelőtt az izomcsomók, izomletapadások oldására, fellazítására használják. Lehetővé teszi úgy a felületi, mint a mély izomszövetek átdolgozását.

SHIATSU (UJJNYOMÁS)

Japánban kifejlesztett holisztikus masszázsterápia, amely oldja a szervezetben kialakult energiablokkokat. Biztosítja az életenergia (ún. CSÍ) folyamatos áramlását, természetes egyensúlyát a szervezetben, ami a testi-lelki egészség alapja.

SHOULDER GRASP

A nyak-, tarkó és a vállkörnyéki izom- és idegfeszültség oldására speciálisan kifejlesztett masszázstechnika. Eredményesen csökkenti a fájdalmat, megszünteti a nyak- és csuklyás izomban a stressz okozta merevségét, izomcsomókat.

KNEAD&TAPP

A gyúró és ütögető masszácstechnika együttes alkalmazása, amely oldja a feszültséget és javítja a keringést a belső szervekben is.
Állapotjavító hatását kifejti az idegrendszerre, oldja stresszt. Serkenti a belső szervek működését a vérellátás javításával, fokozza a szívritmust.

TAPPING (ÜTÖGETÉS)

Javítja felszíni szövetekben a keringést, lazítják a feszülő izmokat. Tüdőtájékon történő alkalmazása segíti a légutakban lerakódott váladék feloldódását.

FULL AIR

Különösen jótékony a lábakon és karokon. A vér- és nyirokkeringés fokozásával javítja a szövetek tápanyag- és oxigénellátását, segíti a salakanyagok távozását.

ZERO GRAVITY

Ennek az űrrepülésből átvett funkciónak a különlegessége a technológia. Ebben a pozícióban a gerincoszlop nem terhelődik. A csigolyákra és a porckorongra nehezedő nyomás csökken, a vérkeringés aktiválódik és a feszültségek tartósan lazulnak.

WAIST STRETCH (DERÉK-NYÚJTÁS)

Az alsó háttájék légpárnái gondoskodnak a medence kímélő nyújtásáról. Ideálisan hat feszülések ellen. A strechingnek két módját lehet megkülönböztetni: aktív és passzív nyújtást. Az aktív nyújtás rövid mozgásokból áll. A passzív streching lassú, kitartott feszítéssel jellemezhető, amely néhány másodpercig tart.

SWiNG HIP

Lágy jobbra-balra történő kilengésekre koncentrálódik a far-/csípő- és medencetájékon. Egy speciális masszázs, úgynevezett csípő – toló – nyomó masszázs csípőbeszűkülést – keresztcsont eltolódást, gerincferdülést orvosolja.

SOLE ROLLER (SAROK-GÖRGŐ)

A görgők forgó mozgással stimulálják a talpon és a lábfejen lévő reflexzónákat. A talp és lábfej átdolgozása pihentetőleg hat a fáradt, igénybevett lábakra. A talpon és lábfejen lévő idegvégződések ( ún. reflexzónák) nyomkodása egyben az egész testünkre regenerálóan, gyógyítóan hat.

MÁGNESTERÁPIA

A mágnesterápia a mozgásszervi panaszokra, gyulladásokra és fájdalom csökkentésére hatásos.

S-SHAPE

Az S alakú mechanizmust a gerinc természetes anatómiájára modellezték.