MI AZ A BRAINTRONICS®?

BMS – Body&Mind sync System

MI AZ A BRAINTRONICS®?

BMS – Body&Mind sync System

Braintronics relaxációs rendszer / Braintronics agyhullám szinkronizáló masszázsrendszer

Ön is sokszor érzi magát fáradtnak és ingerültnek?
Próbálta már a jógát, a meditációt, mégis azt érzi, hogy a mindennapjai stresszesek?
Hallott már a Braintronics rendszerről?

A braintronics egy audiostimuláció, a vezetett meditáció és a jótevő masszázs kombinációja az agyban, ami az agyhullámok szinkronizációján keresztül különböző nyugalmi állapotok elérését teszi lehetővé. Az emberi agy egy komplex szerv – számtalan idegsejtből áll, amiket neuronoknak is neveznek. Minden sejt folyamatosan apró elektronikus impulzusokat bocsát ki. Minden gondolatot, minden hangot és minden benyomást, mindent az apró elektronikus impulzusok közvetítenek; ez úgymond az agy nyelve. Ezen impulzusok összessége grafikusan megjelenítve hullám formát eredményez, ezeket a hullámokat nevezzük agyhullámoknak.

Teljesen mindegy, hogy Ön tartósan jobban koncentrálni, pihenni vagy magát kényeztetni akarja – a Casada család masszázsfoteleivel minden lehetséges.

További információ
BMS – Body&Mind sync System
Hogyan épül fel a BMS rendszer?
Mit jelentenek az egyes kifejezések?

Regenerációs és relaxációs koncepció az Ön cége számára
Töltse le ismertető katalógusunkat 

Test/ – Masszázs

Nem szereti, ha idegen kezek masszírozzák?
Ne mondjon le a gyógyítás eme formájáról, üljön fotelba!
A masszázst évszázadok óta használják a test regenerálódására és a teljesítmény javítására. A BMS rendszer a test számára kellemes hátmasszázst biztosít, miközben serkenti a relaxációt, támogatja a feszült izmok relaxációját, és ellazítja az esetleges elzáródásokat. A BMS programok technikája gyengéd hátmasszázst biztosít. Beindítja az alultáplált porckorongok regenerálódását, oldja a szellemi és fizikai blokádokat és pozitívan befolyásolja a gerincoszlopot, illetve a mozgásszerveket.

Lélek/ – BRAINTRONICS®

Hogyan tudja megtalálni a lelki békéjét?
A Braintronics technológia az audiostimuláció segítségével hatékonyan szinkronizálja az agyhullámokat és a kívánt állapotra hozza az agyi aktivitást. Rendszeres használatával fokozatosan szinkronizálja a szervezetet, az agyhullámok stimulálásával kiválóan kezeli a stresszt. Segítségével könnyedén leküzdi a szorongást, kiegyensúlyozottabbá válik és növekszik a fizikai és szellemi teljesítőképessége.

Szinkronizálás

Belső vizsgálatokból kiderül, hogy a relaxációs állapot masszázzsal és az agyhullámok stimulálásával kombinálva akár 80%-kal hatékonyabb. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy az agyhullámok célzott stimulálása elősegíti a koncentrálást és a teljesítőképességet és gondoskodik a szellemi, illetve testi megkönnyebbülésről.

Tudja, hogy mit jelent az agyhullám szinkronizálás?
Az agyhullám-hangolás egy olyan eljárás, amely által tetszőlegesen megválasztott tudatállapotot lehet előidézni az emberi agyban, egyenletes ritmusú hang segítségével. Mindezek segítségével kívánság szerint mozgósíthatjuk olyan képességeinket is, mint például az intelligencia, a kreativitás, fejlett memória, a lelki gyógyulás (az önmagunkkal és emlékeinkkel való szembesülés és megbékélés) és a testünk öngyógyító képessége.

Az agyhullám szinkronizálás működése, folyamata
Minden ember agya finom elektromos impulzusokat bocsájt ki, melyeket EEG készülékkel mérni és rögzíteni lehet. Az EEG mérés az agyhullám hullámhosszait – vagy frekvenciáit – azonosítja. A munkával töltött órák során a tudatállapotban az EEG minták általában szétszórtak, rendezetlenek és gyorsan változnak. Ezzel szemben a BMS használata alatt az elme lenyugszik, az agyhullámok ritmikus és rendezett mintázatot vesznek fel, vagyis szinkronban mozognak.

Ez az elektromos tevékenység jól mérhető EEG-vel és a frekvenciatartományok szerint osztályokba sorolhatók. Ezek az osztályok a következők:
(1Hz = 1 hullámrezgés/ másodperc):

· Delta hullámok    (1-3 Hz) hullámrezgés / másodperc
· Théta hullámok   (3-7 Hz) hullámrezgés / másodperc
· Alfa hullámok    (7-14 Hz) hullámrezgés / másodperc
· Béta hullámok (14-30 Hz) hullámrezgés / másodperc

A frekvencia változtatásában rejlik a válasz

Az agyhullámokat már régóta jól tudjuk mérni EEG-berendezéssel. Kiderült, hogy az agyhullámokat közvetlenül nem csak mérni lehet, hanem befolyásolni is. Az agyhullámokat az ember természetes érzékszervein keresztül bevitt, egyenletes ritmikájú impulzusokkal is lehet befolyásolni, méghozzá igen eredményesen, és bárminemű káros mellékhatástól mentesen.


Az egész jelenségnek az a lényege, hogy ha kellő ideig állandó frekvenciával impulzusokat küldünk az agynak, például fény vagy hang formájában, akkor az agyhullámok fokozatosan igazodni fognak ehhez a frekvenciához, s az agyban ez fog domináns frekvenciaként beállni. Az agy tehát természetes módon képes átvenni a kívülről érkező impulzusok frekvenciáját. Az agy eme reakcióját a kutatók “Frequency Following Response“, azaz “frekvenciakövető válasz” – nak nevezték el. Az ezt előidéző technikai eljárást pedig “Brainwave Entrainment“-nek, melyet Holics László zongoraművész, e kérdés egyik első magyar kutatója agyhullám-hangolásnak nevezett el.

Az agyhullám válasz 10 Hz-es átvitelre

Audio-agyhullám hangolás

Lényege, hogy fejhallgatón keresztül a két fülbe két különböző hangot juttatunk, melyek frekvenciája csak kicsit különbözik egymástól. Például, a jobb fülbe 100 Hz-et, a bal fülbe 107 Hz-et küldünk. Az ember ekkor természetesen hallja a két hangot magát, de ezen kívül, az agya — a két félteke együttműködésével — “összerakja” a két hangfrekvencia különbségét is: a hallókéregben létrejön egy 7 Hz es pulzálás, melyet az ember tudatosan nem hall ugyan, de a hatása egy idő után fokozatosan jelentkezik, amint a többi agyterület kezdi átvenni azt.

Hogyan képes a hang befolyásolni az Ön lelkiállapotát?
Az audio-agyhullám-hangolásnak megvan az a csodás előnye, hogy eme speciális hangimpulzusokat zenébe is bele lehet ágyazni, s így olyan élményt kapunk, melyben a speciális hatás és a zenei élmény összeadódnak egymással.

Nem akar kikapcsolni az agya egy nehéz nap végén?
Ha például egy túlpörgetett nap végén szeretnénk ellazítani magunkat, de nincs rá túl sok időnk, mert éjjel még van valami teendőnk, akkor tegyünk fel magunknak egy olyan, lassú zenét, amelybe alfa frekvenciák vannak beleágyazva, és így 5-10-15 perc alatt meglepően könnyen megnyugszunk, ellazulunk.

Vágyna már az ágyba, de annyi még az elvégzendő feladat?
Ha álmosak vagyunk, de muszáj még fókuszálnunk valamire, feltehetünk lendületes zenét, amelyben béta frekvenciákat keltő impulzusokat rejtettek el, és — csodák csodájára — az emberben szép lassan felfokozódik a figyelem, tisztává, objektívvá, irányíthatóbbá válik a gondolkodás, feljavul a koncentrációs készség.

Nem jön álom a szemére?
Ha valakinek alvászavarai vannak, és hajnali kettőkor egyetlen vágya, hogy el tudjon aludni végre, akkor neki a delta frekvenciákat tartalmazó zene való, mely szelíden, szép fokozatosan álomba ringatja, akár egy kisgyereket.

Tudta, hogy a boldogságot és a nyugalmat meditáció útján is elérheti?
Ha pedig valaki spirituális élményre vágyik, és szeretne egy inspirált, lelki megtisztulást hozó meditáción keresztülmenni, (anélkül, hogy ő maga megtanult volna meditálni) akkor ezt a théta frekvenciákat hordozó zene segítségével megteheti. A pszichológiai és orvosi szakirodalom telis-tele van a meditáció jótékony testi és lelki hatásainak taglalásával. A helyesen végrehajtott meditáció olyan tevékenység, mely az életet minden szempontból pozitívabbá teszi — oldja a stresszt, fokozza a belső harmóniát, magabiztosságot, fokozza az önismeretet és mások iránti empátiát, nő a munkabírás és önfegyelem, csökken az aggodalmaskodás és bizonytalanság, általánosan javul annak a képessége, hogy boldognak érezzük magunkat.
Tehát az audio agyhullám-hangolásnak sokféle módja van, egy hangzóanyagban ugyanis sokféle hangtechnikai eljárással lehet olyan impulzussorozatot kialakítani, amelyet az agy hajlamos „átvenni”. Ezek közül messze a legnépszerűbb az úgynevezett “binaurális” technika, amely az utóbbi évtizedekben olyan nagy teret nyert, hogy sokak számára már egyet jelent magával az agyhullám-hangolással — mintha csak ez az egy módszer létezne rá.

A Braintronics végső célja az agyhullámok hatékony szinkronizálása a kívánt agyhullám állapotba. Akár pihenni, álmodni vagy tanulni szeretne, minden lehetséges.

Az agyunknak időre van szüksége a tanuláshoz. A szinapszisok és mellékhatások átlagosan 3 hétig tartanak. A Body & Mind SyncSystem rendszeres használatával az agyhullámok lépésről lépésre megtanulják a stressz megbirkózását, a félelmek leküzdését, a kiegyensúlyozottság és az előre nem látható fizikai és szellemi teljesítmény elérését.